Ақ шараптағы шошқа етінен жасалған шашлықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа етін шамадан тыс шошқа майынан босатыңыз, орташа өлшемді кесектерге кесіңіз (кесектер ұзынша пішінді болуы керек, жақсырақ бірнеше тұқым қалдыру керек), пиязды сақиналарға кесіңіз (неғұрлым көп болса, соғұрлым жақсы, кебабты пиязбен бүлдірмейсіз). Дәмдеуіштердің қоспасын дайындаңыз: кинза, аскөк, насыбайгүл, қара бұрыш, аздап қызыл бұрыш, лавр жапырағы. Қоспаның мөлшері еттің мөлшеріне байланысты. Содан кейін ет, пияз, дайындалған қоспаны ыдысқа салыңыз, дәміне қарай тұз салыңыз. Етті жақсырақ құрғақ шараппен құйыңыз (мысалы, "Совиньон", "Цацители", "Цинандали* немесе соған ұқсас), шарап етті аздап жауып тұратындай етіп. Лимонды сығып алыңыз. Зак-етті қақпақпен қазып, маринадтау үшін үш сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін етті шарапқа себе отырып, көмірге қуырыңыз (шырынды болу үшін). Пита нанын ыдыстың түбіне салыңыз (бір бөлке бөлке жасайды), ыстықтың соңында етті шашлыктардан тікелей осы ыдысқа салыңыз. Үстіне-пиязды сақиналарға кесіңіз, үстіне ет себіңіз, анарды сол жерге сығыңыз (немесе анар тұқымына себіңіз), араластырыңыз, жабыңыз және 10 минутқа қалдырыңыз. Гарнир ретінде пісірілген қызанақ пен баклажанды дайындауға болады, олардың рецептері біздің кітаптың тиісті бөлімінде келтірілген.