Қара өрік қосылған маринадталған шошқа етінен жасалған ыстық қуыру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг майсыз шошқа етінің целлюлозасы, 1 ас қасық. л сары май, 50 г ысталған бекон, 1 бас сарымсақ, 400 г қара өрік. Маринад: 1 стакан сірке суы, 2 стакан су, әрқайсысы 1 дана. пияз, сәбіз, ақжелкен, балдыркөк тамырының бөліктері, кептірілген жусанның кішкене бұтағы, 2 лавр жапырағы, 1 шай қасық қант, тұз, 9 бұрыш бұршағы.
Сипаттамасы Суды ұсақталған хош иісті тамырлар мен дәмдеуіштермен қайнатыңыз. Салқындатыңыз, сірке суын құйыңыз, етті тұздықпен толығымен құйыңыз. Жүк астында, суықта 2 күн бойы маринадтаңыз, жиі айналдырыңыз. Етті алып тастаңыз, құрғатыңыз, бекон мен сарымсақ тілімдерін себіңіз, табада сары майға қызарғанша қуырыңыз, қалыпқа салыңыз, аздап тұздық құйыңыз, қалыпты жауып, орташа отта дайын болғанға дейін қуырыңыз. Соңында күйдірілген қара өрік қосыңыз. Қуыру кезінде тұздықты қосыңыз.