Картоп пюресі қосылған... Йогуртпен бірге!
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер (рецепт Мартина Киттлердің "Картоптан жасалған тағамдар" кітабынан). 1 кг қайнатылған картоп, 2 көктемгі пияз (түбінде кішкентай ақ пияз басы және жасыл қауырсындары барлар), 200 г кілегейлі йогурт, 2 шай қасық. өте ащы емес қыша, 50 г жұмсақ сары май, 1 шоқ жасыл шервиль және ақжелкен (біздің елдегі алғашқы жасыл желек қорқынышты, қымбаттым, мен жай ғана ақжелкенді пайдаландым), тұз, мускат жаңғағы.
Сипаттамасы Картопты аршып, текшелерге кесіңіз, 1/4 литр су, тұз құйыңыз, қайнатыңыз және қақпақпен орташа отта 15-20 минут жұмсақ болғанша пісіріңіз. Шөптер мен пиязды жуыңыз, құрғатыңыз. Барлығын ұсақтап тураңыз. Йогуртты май мен қышамен араластырыңыз, барлық пиязды қосыңыз. Кәстрөлдегі суды картоппен бірге төгіп тастаңыз, артық ылғалдың булануына жол беріңіз, оны картоп пюресі етіп езіңіз. Йогурт тұздығын қыздырыңыз (қайтадан төмен қуатта микро немесе су ваннасында араластыра аласыз), картоп пюресі құйыңыз, сол жерде шөптердің 2/3 бөлігі. Тұз және мускат жаңғағын қосыңыз. Тағы бір рет араластырыңыз.