Француз тіліндегі көкөніс бұқтырмасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажандар мен цуккиниді ірі текшелерге турап, тұздап, дуршлагқа салып, кішкене салмағы бар табақпен (мысалы, бір тостаған су) басып, ащы шырын шығуы үшін шамамен 30 минутқа қалдырады. Қартаюдан кейін олар қағаз майлықтармен немесе сүлгілермен кептіріледі және туралған бұрышпен бірге бұқтырылған ыдысқа салынады, онда сақиналарға кесілген пияз баяу отта қыздырылған майға 6-7 минут қуырылады. Осыдан кейін қыздыру жоғарылайды және бұрыш қараңғыланғанша бәрі қайнатылады. Шөптер мен кориандрді қосқаннан кейін, бұқтыру баяу отта бұқтырылғанға дейін, яғни көкөністер жұмсақ болғанша, бірақ құлап кетпейінше жалғасады. Бұқтырудың аяқталуына 10 минут қалғанда бұқтырылған тағамға қабығы мен ұсақталған қызанақ пен дәмдеуіштер қосылады. Ақжелкен бұтақтарымен безендірілген түрде беріледі. 2 ірі баклажан, 4 ұсақ цуккини, 2 пияз, 2 тәтті бұрыш бұршағы, 3 ұсақ қызанақ, 150 г өсімдік майы, ащы шөптер, кориандр тұқымы, дәміне қарай тұз бен бұрыш.