Маринадталған албырт балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Егер сізге жаңа лосось аулау бақыты бұйырса, одан құлағыңызды пісіруге немесе табаға лақтыруға асықпаңыз. Бұл нәзік балықты бүлдірмей, одан әдемі тағам - маринадталған лосось жасаудың бір ежелгі скандинавиялық тәсілі бар. 2 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш, 1 шай қасық ұнтақталған қызыл бұрыш, туралған мускат жаңғағы, бір стақан ірі тұз, жарты стакан қант пен бір стақан коньяк араластырыңыз да, осы қоспамен тазартылған және жуылған лососьді сүртіңіз. Балықты мөлшеріне қарай көлденеңінен 5-6 бөлікке бөліп, аскөк шөптерімен қапталған эмальданған ыдыстың түбіне салыңыз. Аскөкпен үстіңгі жағын жауып, балық қабатын салыңыз, бәрін қайтадан аскөкпен жауып, қақпақпен басыңыз, ал үстіне ауыр қысыммен басыңыз. Жертөлеге немесе тоңазытқышқа 2-3 тәулікке қойыңыз. Содан кейін ақ нан мен сары маймен жұқа тілімдерге кесу арқылы қызмет етуге болады.