Қара өріктен алынған інжір
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Піскен қара өріктерді шайыңыз, дуршлагқа тастаңыз, тұқымдарды алып тастаңыз, кастрюльге салыңыз, тығыз жабыңыз және пеште жұмсақ болғанша сөндіріңіз, содан кейін електен сүртіңіз. Алынған қара өрік пюресіне қант қосып, жақсылап араластырыңыз да, пюре күйіп қалмас үшін шпатламен үздіксіз араластыра отырып қайнатыңыз. Қайнатылған пюре қалың етіп дайындалады және араластырған кезде жамбас түбінен толығымен артта қалады. Дайын пюрені табаққа немесе жалпақ табақтарға шамамен 1 см жұқа қабатқа құйыңыз, өте жылы жерге 2-3 күн немесе пешке 40-50 градус температурада 10-15 сағатқа қойыңыз. . Кептірілген інжірді бірнеше бөлікке бөліп, түйіршіктелген қантқа орап, банкаларға салыңыз. Банкаларды інжірмен қақпақтармен мықтап жабыңыз. Інжірді салқын бөлмеде сақтаңыз. Алхоры пюресі қантпен 1:1 қатынасында алынады.