Шұжық қосылған асқабақ құймақтары (тағамдар: поляк)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Асқабақ - 120 г, дәрігер немесе шай шұжығы - 50 г, сарысы - 1 дана, ұн - 20 г, сары май - 15 г, томат соусы - 50 г, тұз.
Сипаттамасы Асқабақ қабығы мен тұқымынан тазартылып, ірі үккіште ұсақталады. Шұжық қабығын алып тастағаннан кейін майдалап туралады немесе ет тартқыштан өткізіледі. Шикі сарысын маймен езеді, асқабақ пен шұжықпен біріктіреді, ұн мен тұзды енгізеді, араластырады. Құймақтарды қасықпен табаға салыңыз да, екі жағынан қызартыңыз. Қуырылғаннан кейін бірден беріледі, ұзын табаққа бір қатарға қойылады. Томат тұздығы бөлек беріледі.