Шұжық қосылған асқабақ құймақтары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Асқабақ 120, дәрігер немесе шай шұжығы 50, жұмыртқа 1 дана., ұн 20, сары май 15, тұз.
Сипаттамасы Асқабақ қабығы мен тұқымынан тазартылып, ірі үккіште ұсақталады. Шұжық қабығын алып тастағаннан кейін майдалап туралады немесе ет тартқыштан өткізіледі. Маймен езілген шикі сарысы асқабақ пен шұжықпен біріктіріліп, ұн мен тұз қосылады, араластырылады. Құймақтарды қасықпен табаға салыңыз да, екі жағынан қызартыңыз. Ыстық күйінде беріледі, ұзын табаққа бір қатарға қойылады. Томат тұздығы бөлек беріледі.