Шабу-шабу (тағамдар: жапон)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 750 гр сиыр еті, жартылай мұздатылған Пияз қосылған 15 жасыл пияз сабағы, сыртқы қабығы аршылған 3 орташа ұзындықтағы жұқа сәбіз, қабығы аршылған 400 гр шампиньон саңырауқұлағы 1/2 бас қытай қырыққабаты 150 гр қатты тофу 2 л тауық сорпасы күнжіт тұқымы немесе шабу-шабу үшін дайын тұздық, қызмет ету үшін Және: пластикалық қаптама 4 тостаған немесе тостаған Күнжіт тұқымына арналған 4 тостаған 4 жұп таяқша немесе шанышқы 4 сорпа қасық электр қуыруға арналған таба немесе қыздырылған таба 1. Филелерді жұқа тілімдерге бөліп, бір жаққа қойыңыз. Жасыл пияздың қатты бөлігін ұзындығы 4 см кесектерге кесіңіз, шөптерді тастаңыз. Саңырауқұлақтардың аяқтарын алып тастаңыз немесе саңырауқұлақтарды толығымен кесіңіз. қырыққабатты тұтыну үшін оңтайлы кесектерге кесіңіз, қатты бөліктерін тастаңыз. Тофуды кішкене текшелерге кесіңіз. 2. Көкөністерді, тофу мен етті бөлек табақтарға бір табаққа салыңыз, пленкамен жабыңыз және тоңазытқышқа пісірер алдында 30 минутқа қойыңыз. 4. Қонақтар үстелге отыра салысымен, сорпаны вокқа құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және қайнатыңыз. Әрбір қонақ тәрелкеден таяқшалармен бір немесе екі ингредиенттерді алып, қайнаған сорпаға шамамен бір минутқа батырады. Содан кейін кесектер күнжіт тұздығына батырылады және күрішпен жабылады. Қалған сорпа кешкі астың соңында сорпа ретінде беріледі. Ескертпе: Сорпаның орнына даши ұнтағын немесе түйіршіктерді қолдануға болады. Бұл тағамды тым ұзақ пісіруге болмайды - көкөністер жұмсақ, ал ет ортасында қызғылт болып қалуы керек. Дайын күнжіт тұздығын азиялық азық-түлік дүкенінен сатып алуға болады. 3. Дастархан жайыңыз - әр адамға бір тостаған, бір тостаған күнжіт тұқымы, бір тостаған күріш, бір-екі таяқша, сорпа қасық және майлық. Барлығына қол жеткізуге ыңғайлы болатындай етіп қыздырылған табақ пен вокты қойыңыз.