Қуырылған картоп - "Фри"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер картоп - 12 дана. май - 1,5 ас қасық тұз.
Сипаттамасы Тазартылған және жуылған шикі картопты тілімдерге немесе ұзынша кесектерге кесіңіз (арнайы пышақпен немесе "Бернер" түріндегі арнайы үккіште) және шойын табада қатты қыздырылған майға қуырыңыз. Картоп жақсы қуырылған және қызарған болуы үшін таба мүлдем таза болуы керек. Оны қалың қабаты бар табаға салуға тырыспаңыз және төменгі қабат жақсы қызарған кезде ғана араластырыңыз. Қатты отта қуыру керек және пештен бір минутқа да кетпеу керек. Баяу қуырылған кезде картоп майды тым көп сіңіріп, қарайып кетеді. Қуырылған қуырылған картоп дәмді, яғни майдың көп мөлшері. Ол үшін ауа қуырғыш немесе орташа өлшемді тұрақты алюминий таба қажет. Шикі аршылған картопты тілімдерге кесіңіз. Майлықпен аздап құрғатыңыз және жақсылап қыздырылған майға қуырыңыз (өсімдік майы, маргарин, шошқа майы - қуырылған) әдемі алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін. Картопты саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, майдың ағып кетуіне жол беріңіз, ұсақ тұзбен тұздап, дереу қызмет етіңіз.