Шаруа стиліндегі палау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Сұрыпталған күрішке 4-5 стакан жылы су құйылады. 25-30 минуттан кейін оларды дуршлагқа тастайды, су ағып кеткен кезде күрішті кастрюльге майға 2-3 минут қуырады да, үстіне ыстық сорпа құяды. Қайнатыңыз, дереу қақпақпен жабыңыз және пешке 15-18 минутқа қойыңыз. Кәстрөлді шкафтан шығарғаннан кейін, күрішті көңілді етіп араластырыңыз да, жарма кеуіп, бір-біріне жабысып қалмас үшін аздап май құйыңыз, тұз қосыңыз. Күрішті етке, құс етіне гарнир ретінде ыстық күйінде, ал десертке қант ұнтағымен бірге береді. Күріш 50, сары май 20, сорпа 100, тұз.