Рустикалық маринадталған саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Құрамы: Құрғақ (жуылмаған) саңырауқұлақтар - 1 кг, Тұз - 1,5 ас қасық. Қасықтар (үстіңгі жағы жоқ), сірке суы (70%) - 2 шай қасық, су - 1,5 кесе, Дәмдеуіштер (бұрыш бұршағы, қалампыр, даршын, лавр жапырағы, аскөк) дәміне қарай.
Сипаттамасы Автордан: "Бал саңырауқұлақтары маринадтауға ең қолайлы, соғұрлым азырақ - жақсырақ, сондай-ақ сары май мен порчини саңырауқұлақтары. Ең бастысы, саңырауқұлақтарды тағамға тек жеуге жарамды саңырауқұлақтар түсуі үшін дұрыс сұрыптау. Сондықтан абай болыңыз! Содан кейін төмендегі нұсқауларды орындаңыз, ал қыста жақсы серіктестікте маринадталған саңырауқұлақтарыңызбен барлығын таң қалдыруды ұмытпаңыз." Дайындау: Саңырауқұлақтарды дуршлагта өте жақсы жуыңыз (майдың қабығын алып тастаңыз), содан кейін кастрюльге салыңыз, 2 стакан су құйыңыз, отқа қойыңыз, араластырыңыз. Қайнаған кезде - көбікті алып тастаңыз, тұз, сірке суы мен дәмдеуіштерді қосыңыз (дәке пакетіне байланған аскөк, содан кейін тастаңыз), араластырыңыз. 20-25 минут қайнатыңыз. Салқындатыңыз, банкаларға құйыңыз (0,5-0,7 литр). Пастерлеуді келесідей орындаңыз: саңырауқұлақ банкаларын қақпақтармен жабыңыз және оларды үлкен кастрюльге салыңыз, сонда олар сумен жасырылады?. Кәстрөлді баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін банкаларды ораңыз.