Көкөністер мен панкетта қосылған артишоктар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін: 2 ірі картоп 3 артишок 100 гр інжу пиязы 250 гр саңырауқұлақтар (шантереллалар, шитактар, порчини, шампиньондар немесе басқалары) Жасыл қосылған 8 жас сәбіз 100 гр сары жасыл бұршақ тұзы 1 жұлдызды анис жемісі 1/2 түйір тимьян жабайы сарымсақ бұрышы немесе жас сарымсақ 200 гр панкетта, өте ұсақ туралған
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: Картопты ұзына бойына екіге бөліп, етін арнайы дөңгелек пышақпен жартысынан кесіп, себеттер жасаңыз, дәмдеуіштермен дәмдеңіз де, пеште пісіріңіз, картоп шарларын бір жағына қойыңыз. Артишоктарды тазалаңыз, жапырақтары мен өзегін алып тастаңыз, түбін әрқайсысын 8 бөлікке бөліңіз. Пияз мен саңырауқұлақтарды тазалаңыз. Сәбізді аршып, аздап жасыл қалдырыңыз. Бұршақтарды гауһар тастарға кесіңіз. Сәбіз мен бұршақты тұзды суға құйыңыз. Картоп шарларын, пиязшықтарды, артишоктарды, саңырауқұлақтарды табаға немесе пиязшықты кастрюльге (вок) салыңыз, жұлдызды анис пен тимьянды қосып, қуырыңыз. Тұз, бұрыш және жабайы сарымсақпен дәмдеңіз. Қызмет көрсету: Тазартылған картопты табақтарға салыңыз. Панкеттаны ұсақтап тураңыз. Басқа ветчинаны да қолдануға болады, бірақ содан кейін дәмдеуіштерде арша басым болмас үшін оның дәмін нақты білу керек. Ветчинаны табада жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Табадан алыңыз да, бір жаққа қойыңыз. Картопты көкөністермен толтырыңыз.