Ла Рошельдің қар омлеті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Қамыр: 5 жұмыртқа, 60 г сары май, 150 г қант ұнтағы, ванилин, пышақтың ұшындағы сода, 150 г ұн, жарты лимон қабығы, 3 ас қасық.л Туралған бадам, 1 кг балмұздақ, 200 г түйіршіктелген қант, 50 г су, 6 ақуыз, 1 шымшым тұз, 3 ас қасық.л Ром немесе коньяк.
Сипаттамасы Бүгін біз Францияға барамыз! Француз асханасы туралы әлі естімеген кім бар. Бірақ бүгін біз әйгілі тұздықтарды емес, экзотикалық бақа аяқтарын дайындаймыз, олар айтпақшы, өте дәмді және жұмсақ тауық етіне ұқсайды. Бүгін біз "Ла Рошельдің қары" омлетін дайындауға тырысамыз. Егер біз табысқа жетсек, қонақтар немесе үйдегілер таң қалады. Ендеше бастайық: Дайындау: Алдымен негізді пісіріңіз: сары майды ерітіп, суытыңыз. Ыдысқа 5 жұмыртқа, 150 г қант ұнтағы, ванилин мен қабықты 3-4 минут шайқаңыз. Содан кейін еленген ұн мен сода қосып, араластырыңыз, сары май мен туралған жаңғақтарды қосып, қайтадан араластырғаннан кейін қамырды майланған және ұн себілген қалыпқа салып, 180 градустық пешке 10 минутқа қойыңыз, содан кейін 210 градусқа қойып, тағы 15 минут пісіріңіз. . Дайындықты пышақпен немесе пиязбен тексеріңіз. Сиропты келесідей дайындаңыз: 100 г түйіршіктелген қант қосылған 100 г суды қайнатыңыз. Оттан алыңыз және 3 ас қасық қосыңыз.л Ром немесе коньяк. Қызмет көрсетуден 15 минут бұрын, қалыңдығы шамамен 1,5 см жақтарын қалдырып, бисквиттің ішкі бөлігін мұқият кесіңіз. Десертті ұсынатын табаққа салыңыз, бисквитті сироппен аздап сулаңыз. белки қантпен қатты көбікке шайқаңыз. Пешті максималды температураға дейін қыздырыңыз. Балмұздақты бисквит негізіне салыңыз да, үстіңгі жағын шайқалған ақуыздармен өте мұқият жабыңыз, сонда ыстық ауа үшін Балмұздаққа арналған ерітінді мүлдем болмайды. Бұлғанған белки шанышқымен немесе кондитерлік қапшықтың көмегімен қандай да бір өрнектермен безендіруге болады. Омлетті өте ыстық пешке 3-5 минутқа безе қызарғанша салыңыз. Уайымдамаңыз, балмұздақ ағып кетпейді, өйткені Бұлғанған белки оны жоғары температурадан жақсы оқшаулайды. Омлет дайын болған кезде оны үстелге қойып, үстіне ром немесе коньяк құйып, отқа жағып, бөлмедегі жарықты өшіріңіз. Тағамды дайындау қиын емес, бірақ өте әсерлі.