Жидектер қосылған бадам қыртысындағы Эдамер ірімшігі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 2 дана эдамер, әрқайсысы 125 гр жаңа ұнтақталған қара бұрыш 2 ас қасық.л. ұн 3 ас қасық. себуге арналған крекер 150 гр туралған бадам 3 ас қасық.л кілегей 1 жұмыртқа 300 гр мұздатылған жидектер қоспасы 3 ас қасық.л. қант ұнтағы, мүмкін 1 ас қасық.л. 1 ас қасықтан артық қызмет ету үшін.л. лимон шырыны, мүмкін 1 ас қасық.л. бір порциядан артық. қуыруға арналған май
Сипаттамасы Дайындау: Ірімшік кесектерін бірдей төртбұрыштарға немесе үшбұрыштарға кесіңіз, бұрышпен дәмдеңіз. Ұнды, крекерді және бадамды жалпақ табақтарға жайыңыз. төртінші табаққа кілегей мен жұмыртқаны араластырыңыз. Ірімшік кесектерін алдымен ұнға, сосын жұмыртқа мен кілегей қоспасына батырып, нан үгіндісіне ораңыз. Жұмыртқаға тағы бір рет батырыңыз, содан кейін ірімшік бадамның қалың қабатымен жабылғанша бадамға ораңыз. Бадамды ірімшікке жақсылап басыңыз. Ұнтақталған ірімшікті суық жерге қақпақ астына 30 минутқа қойыңыз. Ашытылмаған жидектердің ішінен бірнеше әдемі жидектерді таңдап, бір жағына қойыңыз. Қалғандарын біртіндеп қыздырып, ерітуге рұқсат етіңіз. жидектерді қант ұнтағына себіңіз де, үстіне лимон шырынын құйыңыз, жылы жерге қойыңыз. сары майды жабыспайтын табада көбікке қыздырыңыз да, үстіне ірімшікті әр жағынан 2 минут баяу отта бадам қыртысы жұмсақ қоңыр түске айналғанша қуырыңыз. Артық майды аспаздық пергаментпен жабыңыз. Қызмет көрсету үшін кішкене жидек қоспасымен безендіріңіз және безендіруге арналған жидектермен безендіріңіз. Қалған жидектерді бөлек қызмет етіңіз.