Халвайтар (сұйық ұннан жасалған халва) тәжік тағамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Бидай ұны - 2 кесе, түйіршіктелген қант - 2 кесе, су - 2 кесе, қой майы - 100 г. жаңғақтар -100 г.
Сипаттамасы Қалың кастрюльде қойдың майын қыздырыңыз, ұнды баяу құйыңыз және қоңыр түске дейін араластыра отырып қуырыңыз. Қант шәрбатын қосып, араластырыңыз. Дайын халваны табақтарға құйыңыз. Содан кейін салқындатыңыз және кесіңіз. Халваға жаңғақ, бадам, пісте, ванилин қосуға болады.