Құрама балық пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750 г ашытқы қамыры, 1,5 кг әр түрлі балықтар - бурбот, шортан, алабұға, венда (бұл негізгі финдік жиынтықты сәйкесінше басқасымен алмастыруға болады: сом, шортан, тенч, снетки), 3 бас пияз, 200 г ысталған бекон немесе май, 3 шай қасық тұз, ұнтақталған қара бұрыш, майлауға арналған май.
Сипаттамасы (тағамдар: фин) Балықты тазалаңыз, филеге кесіңіз, үлкен кесектерге кесіңіз. Пиязды ұсақтап тураңыз. Қамырды ұнға жақсылап илеңіз, оны сопақша пішін беріп, қалыңдығы 0,5 см борпылдақ қабатқа жайыңыз. Қамырдың үлкен шеттерін бос қалдырып, сопақша қабаттың ортасына балық пен пиязды қабаттармен салыңыз. Тұз, мол бұрыш себіңіз. Биіктіктің үстіне жіңішке тілімдерге кесілген шошқа майын салыңыз. Толтырғыштың төбесін қамыр қабатының бос шеттерімен жауып, оны толтырғышқа мықтап жабысатын етіп тегістеңіз, әжімдерсіз (оны тез арада жақсылап жабу керек), шеттерін қысыңыз, тігістерді тегістеңіз, қолыңызды мұздай суға батырып, бүкіл колобокты үстіңгі және бүйір жағынан тегістеңіз. . 250 С дейін қыздырылған ыстық пешке салыңыз да, сол жерде аздап қатайғанша және қызарғанша ұстаңыз, содан кейін температураны 180 С дейін төмендетіп, осы отта пісіріңіз немесе біртіндеп азайтыңыз, тағы 2 сағат пісіріңіз.Пісіру кезінде мезгіл-мезгіл колобокты маймен майлаңыз. құстың қауырсынының немесе щетканың көмегімен. Пісіргеннен кейін ыстық тортты тақтаға салыңыз, зығыр сүлгімен жарты сағаттай жабыңыз. Сары май мен сүтпен немесе кваспен ыстық күйінде қызмет етіңіз. Салқын пирогты ілеспе сусындарсыз беріңіз.