Француз стиліндегі көкөніс сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сорпа майсыз немесе ет сорпасында болуы мүмкін. 1 сәбіз, ақжелкен тамыры, балдыркөк тамырының 1/4 бөлігі, пияз сабағы, қырыққабаттың 1/4 кішкене шанышқысы, бір уыс жасыл бұршақ, 1/2 ас қасық. Ас қасық май, шөптер, тұз. Барлық көкөністерді кішкене жолақтарға, тұзға турап, 1/2 ас қасық қосып, баяу отта қайнатыңыз. Ас қасық май. Ұсақталған қырыққабатты бөлек қайнатыңыз, оны елекке тастаңыз және ағызып жіберіңіз. Барлық көкөністер қайнатылған кезде, сорпаның қалған бөлігін қосып, қайнатыңыз және шөптерге себіңіз. Көкөніс сорпасын дайындау үшін гүлді қырыққабатты да қолдануға болады.