Тірі джем
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қолдану: қыста кез-келген құмыраны ашып, ішіндегісін шай қасықпен алып, кесеге салыңыз (0,3 л), шай жапырақтарын құйыңыз, қайнаған суға құйыңыз. ШАЙ ДАЙЫН!:) Егер мен әдетте бір кесе шайға 2,5 қасық қант құйсам, онда бұл дайындама маған бір қасыққа жетеді.
Сипаттамасы Тірі джем Қарақаттан басқа, менің қоймаларымнан таңқурай, көкжидек, лимон, фейджоаны таба аласыз. Пісірудің кейбір шарттары: Таңқурайды сұрыптаңыз, шайыңыз, құрғатыңыз, салмағынан екі есе көп қант құйыңыз (өкінбеңіз), араластырыңыз (мен оны әдетте эмаль ыдыста ағаш қасықпен жасаймын) біркелкі күйге дейін (батпақ тәрізді), 1-3 литрлік банкаларға салыңыз. соңына дейін - жоғарыдан екі сантиметр қалдырып, мен қасықтарды 2-3 ас қасық қантпен толтырамын, кәдімгі пластикалық қақпақпен жабамын. Ол кем дегенде екі жылға созылады (бұдан әрі шыдай алмады - жеді). Көкжидекпен бәрі бірдей. Лимондарды жуыңыз, құрғатыңыз, тілімдерге кесіңіз, БАРЛЫҚ ТҰҚЫМДАРДЫ АЛЫҢЫЗ (өкінішке орай, ең көп еңбекті қажет ететін жұмыс), ет тартқыштан өткізіңіз (қабығымен бірге), салмағынан екі есе көп қант құйыңыз, содан кейін бәрі таңқураймен бірдей. Фейджоаны жуыңыз, құрғатыңыз, қабығынан ұнатпағанның бәрін кесіңіз, ет тартқыштан өткізіңіз, содан кейін бәрі бірдей. Онда йод көп, сондықтан ұнтақтап, қантпен араластырғаннан кейін бірден банкаларға салыңыз. Ол ет тартқышты тотықтырады деп қорықпаңыз. Сонымен, шайға арналған менің сүйікті қоспам: жарты шай қасық дайындалған лимон, жарты шай қасық таңқурай, балдың үштен бір шай қасық, шай жапырақтары (Краснодар / Цейлон шайы), қайнаған су. Шынымды айтсам, мен осындай шайдан кейін ұша бастаймын ,) Andreу Illarionov 2:5065/4