Пеште ку муждей
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Р.С.: Біздің ойымызша, гоминия өте жақсы жейді, егер қызық болса - қалай пісіру керектігін айта аламын. Vladimir Januszkiewicz 2:469/56. 30
Сипаттамасы Бұл үшін кез келген балық қолайлы, бірақ өте майлы емес. Әсіресе, мөңке мен тұқы балықтарынан жақсы нәтиже алынады. Балықты тазалаңыз және кішкене кесектерге кесіңіз, қуырыңыз. Бірақ сізге балық сорпасы қажет, сондықтан оны басынан және құйрығынан дайындаңыз немесе бірнеше бөлікті қайнатыңыз. Сорпаға міндетті түрде тұз, лавр жапырағы және бірнеше қара бұрыш бұршағын қосыңыз, сонда ол балықтың қатты иісінен гөрі жағымды болады. Содан кейін немесе осы уақытта бір жерде 10 түйір сарымсақты басып, тұз, аздап күнбағыс майын қосып, барлығын ағаш қасықпен саз ыдысқа сүртіңіз (қасық пен тостағанның материалы ыдысты сапалы дайындау үшін өте маңызды). Мұндай дерлік біртекті масса алынады. Мұның үстіне әлі де ыстық сорпаны құйып, араластырыңыз. Содан кейін қуырылған балық кесектерін қандай да бір терең ыдысқа салып, оны алынған композициямен толтырыңыз (міне, дәл солай - МЕНІҢ ойымша). Барлығын бірнеше сағатқа қалдырыңыз, сонда балық жақсы сіңіп кетеді. Бұл тағамды салқын түрде жейді.