Қуырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты12 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Менің әкем етті 12 минутта дайындайды, сондықтан ол кез келген бұқтырылғаннан жақсы. Және бәрі қуырылады. Бұл ет емес, өлең! Ол өте шырынды және жұмсақ болып қалады және оның табиғи дәмі сақталады. Әдетте, етті жұмсарту үшін қыша және басқа қоспалар қолданылады немесе пеште немесе табада қатты бұқтырылады. Пісірудің бұл әдісімен дәмі, жұмсақтығы мен шырындылығы ғана емес, сонымен қатар табиғи құрылымы да сақталады. Ол сөндіру кезіндегідей талшықты болмайды. Тұтастай алғанда, ет қатты піскен кезде немесе майда суыған кезде қатып қалады немесе пісіру процесінде оған салқын сорпа немесе май қосылады. Немесе шикі етті салқын сары майға салып, барлық шырын ағып кеткенде. Ол шойыннан жасалған екі құймақ табасын алып, біреуі қақпақ қызметін атқаратындай етіп бүктеп, толық отта дерлік жақсылап қыздырады. Бұл кезде етті, тұзды, бұрышты екі жағынан ұрады. Сары май (тек өсімдік майы, ол еттің өзіне жұмсақтық береді) қызған кезде, яғни одан шыққан барлық су буланып кеткенде, ол етті астыңғы табаға лақтырып, бірден үстіңгі табамен жабады. 3 минуттан кейін ол кенеттен қозғалыспен қуыру табасы жүйесін бұрады, осылайша бұрын қақпағы бар үстіңгі табақ түбінде болады. Ашпай-ақ! Және тағы 3 минут қуырады. Сосын етті шығарады, мен. бұл жерде сұр-мәйіт түсі туралы кім айтты? Барлығы керемет қуырылған, қан жоқ, бірақ түсі сұр емес, нәзік қоңыр түсті.