"Оливье" салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 6 картоп, 3 сәбіз, 1-2 маринадталған қияр 1 алма (тәтті немесе тәтті және қышқыл), 200 г қайнатылған тауық еті (құс еті немесе аң), төтенше жағдайларда қайнатылған ет немесе ветчина, 1 кесе консервіленген жасыл бұршақ, 3 жұмыртқа, 1-2 банка майонез, тұз, дәміне қарай ұнтақталған бұрыш.
Сипаттамасы Кешкі асты сол кезде өзі ойлап тапқан Оливье салатымен әйгілі болған француз аспазшысы Оливье дайындаған және онсыз түскі ас түскі асқа жатпайтын және құпиясын ашпаған кезде бұл ерекше сән-салтанат болып саналды. Гурмандар қанша тырысса да, нәтиже шықпады: олай емес, олай емес " В.А. Гиляровский "Мәскеу мен мәскеуліктер" Салаттың мөлшерін есептеу үшін картопты негізге алады, қанша жегіш болады, сонша картоп алады. Рецепт бойынша орташа мөлшердегі көкөністерді өте жұқа және біркелкі кесуге, қияр мен алманы қабығынан тазартуға ерінбеңіз.