Пісірілген немесе қуырылған сиыр етінен жасалған форшмак
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г қайнатылған немесе қуырылған ет, 0,5 қалалық тоқаш, 1 стакан сүт, 1 стакан езілген қайнатылған картоп, 100 г май, 3 жұмыртқа, 1 пияз, 1 стакан қаймақ, дәміне қарай бұрыш және тұз, үгітілген ірімшік және себуге арналған крекер, шөптер.
Сипаттамасы Біз қазірдің өзінде майшабақтан форшмак жасадық, бүгін біз одан кем емес дәмді - мяса игереміз. Түскі астан кейін қалған қайнатылған етті ет тартқыштан өткізіп, пияз қосылған майға қуырыңыз. Содан кейін сүтке малынған ораммен бірге ет тартқыштан қайтадан бұраңыз. Үгітілген қайнатылған картоппен араластырыңыз. Алынған массаға бұрыш, тұз, туралған көк, сарысы қосылған қаймақ қосыңыз, араластырыңыз және шайқалған ақуыздармен біріктіріңіз. Сары маймен майланған және нан үгіндісіне себілген қалыпқа салыңыз, үстіне үгітілген ірімшік себіңіз, еріген сары маймен себіңіз және пеште пісіріңіз. Форшмакқа қаймақ пен жаңа піскен көкөністер салатын беруге болады.