Лимон-лосось соусы қосылған феттуцин
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 400 гр феттуцин (жасыл және ақ кең кеспе) тұз, ақ бұрыш 1/2 тазартылмаған лимон 3 кішкене пияз 1 түйір сарымсақ 2 ас қасық.л зәйтүн майы 100 мл ақ шарап 100 мл сүт 150 гр Крем-фраиче 1-2 ас қасық.л тұздықтарға арналған жеңіл қоюландырғыш 150 гр ысталған лосось аскөктің бірнеше бұтағы безендіру үшін лимон болуы мүмкін
Сипаттамасы (тағамдар: итальяндық) Дайындау: 1. Кеспені көп мөлшерде тұзды суға шамамен 8 минут қайнатыңыз. 2. Лимонды жуыңыз, сүртіңіз, қабығын жіңішке етіп кесіңіз, шырынын сығыңыз. Пияз мен сарымсақты аршып, майдалап тураңыз. Мөлдір болғанға дейін ыстық өсімдік майына қайнатыңыз. Шараппен немесе сол мөлшерде сумен жабыңыз. 3. Лимон қабығын, сүтті және кремді араластырыңыз. Тағы бір рет қайнатыңыз және тұздықтарға қоюландырғыш қосыңыз. 4. Лососьді жолақтарға кесіңіз. Аскөкті жуыңыз және оны тураңыз. Лосось мен аскөкті тұздыққа араластырыңыз. Лимон шырыны мен тұзбен дәмдеңіз. Кеспеден суды ағызып, үстіне тұздықты құйыңыз. Тағамға арналған сусын: салқындатылған ақ шарап.