Сашими
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін: тунец, лосось, король скумбрия, форель, риф алабұғасы, мерлан немесе жапон соя соусы сияқты 500 гр жаңа піскен балық, васабиге (ащы жасыл жапон желкек пастасы) қызмет етуге арналған, 1 аршылған сәбіз 1 аршылған дайкон
Сипаттамасы (асхана: жапон) 1. Балықтың терісін өте өткір жалпақ пышақпен алып тастаңыз және оны қалыңдығы 5 мм табақтарға біркелкі етіп кесуге болатындай етіп мұздатыңыз. Жоғарыдан төмен қарай кесіңіз, кесуге болмайды. 2. Сашими кесектерін табаққа тәбетті етіп орналастырыңыз және дәстүр бойынша жапон соя соусымен және васаби пастасымен бірге қызмет етіңіз. 3. Сәбіз мен дайконды жіңішке, кең, ұзын жолақтарға бөліп, оларды сашимимен безендіріңіз.