Шарап сорпасындағы треска
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,5 кг треска, 2 пияз, 3 ірі картоп, 1 сәбіз, 4 піскен қызанақ, 2 стакан ақ шарап, өсімдік майы, ұнтақталған қызыл бұрыш, орегано, ақжелкен, лимон шырыны.
Сипаттамасы (тағамдар: Чили) Өсімдік майы мен қызыл бұрыш қосылған терең кастрюльді отқа қыздырыңыз. Майдалап туралған пиязды, ұзын жолақтарға кесілген картоп пен сәбізді, дәмдеуіштерді қосыңыз. Қызанақтарды аршып, ұсақтап турап, үстіне кастрюльге салыңыз, аздап қуырыңыз. 3 кесе ыстық су қосып, баяу отта пісіріңіз. Тресканы шайыңыз, тазалаңыз, кесектерге кесіңіз (ұсақ емес), тұз, бұрыш қосып, лимон шырынын сулаңыз. Сорпаға треска қосыңыз. Соңында 2 кесе ақ шарап қосып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Треска құлап кетпес үшін, бірақ тұтас бөліктерде қалуы үшін оны артық пісірмеңіз.