Насыбайгүл қосылған тұқы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер терісі бар 1 кг тұқы филесі насыбайгүл шоғыры 8 түйір сарымсақ 4 бас ұсақ пияз 1 лавр жапырағы 2 қызанақ тұз, бұрыш 1 лимон 150 г зәйтүн майы Бұтақтар: тимьян, балдыркөк, эстрагон, кориандр
Сипаттамасы (тағамдар: поляк) 1. Ыдысқа 60 г зәйтүн майын туралған насыбайгүл мен 4 түйір сарымсақпен араластырыңыз. Ұнтақталған тимьянды қосыңыз. Туралған пиязды кастрюльге 20 г зәйтүн майына салып қуырыңыз. Оттан алыңыз, кішкене текшелерге кесілген қызанақты, лавр жапырағын, лимон шырынын, тұз бен бұрышты қосыңыз. Сарымсақ таңғышымен араластырыңыз. Кішкене зәйтүн майында қалған тазартылмаған сарымсақ түйірлерін қуырыңыз (20 минут). Содан кейін зәйтүн майына сазан филесінің бөліктерін екі жағынан қуырыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз. Табаққа салыңыз. Үстіне тұздықты құйыңыз. Эстрагон, кориандр және балдыркөкпен безендіріңіз.