Жаңғақ қосылған қалақай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы біз 1 кг қалақайды сұрыптаймыз, жуамыз, кастрюльге саламыз, ыстық - 1,5 кесе - тұзды суға құйып, жұмсақ болғанша пісіреміз. Сорпадан алыңыз, сығыңыз және ағаш қасықпен сүртіңіз. Қуыруға арналған табада өсімдік майы қосылған ұнды қуырыңыз (1 (2 кесе) және ұнтақталған қызыл бұрыш қосыңыз. Біз қалақайларды пассеровкаға саламыз, араластырамыз және өте қалың емес пюре алынатындай мөлшерде ыстық су құйамыз. Тимьян бұтағын, сарымсақты тұзбен сүртіп, 1 ас қасық қосыңыз. қасық 3% сірке суы, Қалақайларды осы қоспамен дәмдеңіз және баяу отта 10 минут қайнатыңыз. Дайын қалақайларды табаққа салып, ірі ұсақталған жаңғақ себіңіз (4 ас қасық қасық). Біз 5 дана қатты қайнатамыз. жұмыртқа, әрқайсысын 4 тілімге бөліп, ыдыстың шетіне қойып, аздап тұз бен ұнтақталған қызыл бұрыш себіңіз.