Жексенбілік торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Асқабақты кішкене бөліктерге бөліп, ғажайып пеште бұқтырамыз. Ол қалай жұмсақ болады, біз картоп пюресін дайындаймыз және оны екі бөлікке бөлеміз. Біз үнемі араластыра отырып, қалың тары ботқасын дайындаймыз, оған асқабақ пюресінің 1 бөлігін қосамыз. Ботқа пісіп жатқанда, пюренің екінші бөлігіне шикі жұмыртқаның сарысын, ұнтақталған жаңғақтарды, крекерді, какао ұнтағын, қантты саламыз. Араластырыңыз, ғажайып пештің пішініне жайыңыз және пісіріңіз. Дайын тары ботқасына тұқымсыз туралған мейіз, шикі жұмыртқаның сарысы, сары май қосамыз. Жақсылап илейміз және қалыпқа саламыз. Ғажайып пеште пісіреміз, ыстық пирожныйларды қантпен шайқалған жұмыртқаның ақтығына бір рет жағамыз, сосын екіншісін салып, ыстық тары тортына тікелей қалыпқа саламыз. Біз тортты пішіннен крекерден алып тастаймыз, үстіне бұл екі қабатты тортты жұмыртқаның ақуызымен майлап, қантпен ұрып, жаңғақ сеуіп, тағы бір рет ақуызбен жабамыз. Біз оны дайын болғанға дейін ғажайып пешке қысқа уақытқа қоямыз. Мен әдетте асқабақты пішіннің жоғарғы жағына 5-6 см-ге дейін жеткізбеймін. Бұл мөлшерден қалыңдығы 2 см болатын 2 торт немесе 4 торт шығады. Қажет болады: 1/2 кесе тары мен мейіз үшін -1 кесе крекер және бір ас қасық какао, май, жаңғақ. Дәміне қарай қант.