Үлкен әженің пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 200 г қара бидай наны, 1 (орташа) пісірілген қызылша, 1 (орташа) пияз, 1 жұмыртқа. Қызылшаны ірі үккіштен өткіземіз. Пиязды ұсақтап турап, қуырамыз. Нанды ұсақтап, аздап суға салып, шыныаяққа саламыз. Қуыруға арналған табаны дайындаңыз: маймен майлаңыз және нан үгіндісіне себіңіз. Нанды сығып, бүкіл массаның жартысын табаның түбіне салыңыз. Пиязды қызылшамен араластырып, нанды жабамыз. Содан кейін біз қалған нанды бүкіл бетіне біркелкі таратамыз. Біз бір жұмыртқаны аздап сумен ұрып, пирогты толтырамыз. Біз пешке қоямыз және пісіреміз. Қызылшаның орнына қара өрік немесе кез келген джемді алуға болады.