Коньяктағы үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 6 порция үшін қажет: 6 үйректің төс еті (әрқайсысы шамамен 175 г), тұз, тіпті бұрыш, 2 кішкене бас пияз (жақсырақ тәтті сорт, мысалы, Ялта), 2 түйір сарымсақ, 5 ас қасық. л. коньяк, лавр жапырағы, ақжелкен және кинза (әрқайсысы бір шоқ). Үйректің төсінен теріні алып тастаңыз, оларды тұзбен сүртіңіз және шыны табаққа салыңыз. Маринадты дайындаңыз: баданалар мен сарымсақты ұсақтап тураңыз, бұл массаны коньякпен, лавр жапырағының кесектерімен, майдалап туралған шөптермен және жаңа ұнтақталған қара бұрышпен біріктіріңіз. Бұл массада үйректің төсін бір сағат бойы маринадтаңыз. Кеуделерді гриль сөресіне қойыңыз (астыңғы жағына пісіру парағын қойыңыз). Грильде 25-тен 30 минутқа дейін пісіріңіз. Қызмет көрсетер алдында үйректің төс еттерін жұқалап турап, табаққа салып, жаңа піскен шөптерге себіңіз.