Түрлі-түсті тұшпара қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті - 3 кг, қызанақ пюресі - 40 г, шпинат пюресі - 1 ас қасық. қасық, күріш - 120 г, пияз - 50 г, жұмыртқа - 1 дана, сәбіз - 50 г, туралған ақжелкен мен аскөк - әрқайсысы 5 г, май - 50 г, тұшпара үшін: тауық еті - 3 кг тауықтан, сүт - 50 г, кілегей - 300 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. 2 ұсақ тауықты сойыңыз, етті төс сүйектері мен қанаттарынан алыңыз. Қалған ет пен сүйектен пияз мен тамырды қосып, сорпаны пісіріңіз. Күрішті пісіріңіз, шикі жұмыртқа, май және туралған аскөкпен араластырыңыз. Тауықтың төс етінен алынған етті теріден және қабықшалардан босатыңыз, үстіңгі жағын ерітіндіге салып, аздап сүт құйыңыз, содан кейін массаны електен сүртіңіз, табаға, тұзға, бұрышқа салып, мұзға сүртіңіз, аздап кілегей қосыңыз. . Барлық массаны нокаутқа түсіру жақсы. Содан кейін екі шай қасықтың көмегімен тұшпараларды қалыпқа салып, оларды ыстық тұздалған суы бар кастрюльге тастаңыз. Тұшпарасы бар кастрюльді кішкене отқа қойыңыз және оларды қайнатыңыз, судың қайнауына жол бермеңіз. Тұшпара қайнап, үстіңгі жағы сәл қатайған кезде, оларды саңылаулы қасықпен алып тастап, суық суға 3 минутқа қойыңыз, содан кейін елекке салып, кептіргеннен кейін сорпаға салыңыз. Кнель массасын қасықтардың көмегімен кесіп алмас бұрын, оның барлығын бірнеше бөлікке бөлу керек. Таңдау үшін екі нұсқаны ұсынамыз. Бірінші нұсқа: масса 3 бөлікке бөлінеді: бір бөлігін табиғи күйінде қалдырыңыз, екіншісін бір қасық қызанақпен ұстаңыз, үшіншісін шпинат пюресімен араластырыңыз. Ақ, қызғылт және жасыл түстердің тұшпаралары шығады. Қызмет көрсетер алдында сүзілген сорпада тұшпараны үстелге түсіріңіз. Шөптерге себіңіз және қызмет етіңіз. Екінші нұсқа: масса 4 бөлікке бөлінеді. Төртінші бөлікке майдалап туралған трюфельдерді немесе қайнатылған және ұсақталған саңырауқұлақтарды қосуға болады.