Қозының нәзік аяғы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 8 порция жасайды. Қамыр: 375 г ұн, 175 г сары май немесе маргарин, 2 жұмыртқа, мускат жаңғағы, 2 ас қасық. ас қасық су. Ұнды електен өткізіңіз. Аздап жұмсартылған майдың бөліктерін, жұмыртқаны, майдалап туралған мускат жаңғағын, тұзды және суды қосыңыз. Ұн себілген тегіс бетке қалыңдығы 1 см салқындатылған қамырды жайыңыз. Аяқты қамырға айналдырыңыз. Қоюландырылған сүтті миксермен сарысымен шайқаңыз. Қамырдың түйісетін сызығын - "Тігісті" осы массамен жақсылап майлаңыз. Ет: Қойдың аяғын сүйектен босату. Сүйектерді ұсақтап тураңыз. Тұз, бұрыш, 2 ас қасық қосыңыз. өсімдік майының қасықтары, 1 пияз, 1 сәбіз, 1/4 бас балдыркөк, 2 ас қасық. томат пюресі қасықтары, 1 сарысы, 2 ас қасық. қоюландырылған сүттің қасықтары, сары маймен араластырылған аздап ұн. Сүйектер бөлінгеннен кейін аяқ осылай көрінуі керек. Салма: 100 г ірімшік, 4 түйір сарымсақ, 1 түйір ақжелкен, 25 г аршылған күнбағыс тұқымы. Ірімшікті шанышқымен езіңіз. Ұсақталған сарымсақты, майдалап туралған ақжелкенді қосыңыз. Аяқты ірімшік массасымен толтырыңыз. Жақсылап тығыздап, тігіңіз. Аяқты тұзбен сүртіңіз. Қуыруға арналған табада өсімдік майын 225 С температурада қыздырыңыз, аяқты барлық жағынан 10 минут қуырыңыз. Осыдан кейін пештен алыңыз және салқындатыңыз. Сүйектерді пеште аздап қызарғанша қуырыңыз. Қуыруды жалғастыра отырып, сүйектерге аршылған туралған пиязды, сәбізді, балдыркөкті қосыңыз. Қуыруға арналған табаға 1 литр суда қайнатылған қызанақ пюресін құйыңыз. 1 шай қасық қайнатыңыз. Тұздықты төгіп тастаңыз. Қамырдың қалған бөлігін қоюландырылған сүтпен майлаңыз, қайтадан жайыңыз, жарты айды кесіңіз, үстіне қойыңыз, сонымен қатар майлаңыз. 20 минут пісіріңіз. 225 С кезінде. Қамыр күйіп қалмас үшін оны фольгамен жабыңыз. Ыстық күйінде қызмет етіңіз, бөліктерге бөліңіз. Сүзілген шырынды қыздырыңыз, сары май қосылған ұнмен дәмдеңіз.