Қырыққабат пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 400 г. ақ қырыққабат, 150 г. жасыл пияз, 150 г. сәбіз, 1 жұмыртқа, 1 жұмыртқаныңого, 200 мл. сүт, 2 ас қасық майдалап туралған көк, 2 ас қасық майдалап туралған пияз, тұз, бұрыш, майлауға арналған май. Қырыққабатты тазалаңыз. Мен 4 үлкен әдемі жапырақты алып тастап, бір жаққа қоямын. Қырыққабаттың қалған бөлігін тураңыз. Жасыл пияз мен сәбізді жұқа тілімдерге кесіңіз. Көкөністерді кезекпен қайнаған тұзды суға жеткілікті мөлшерде ағартыңыз, содан кейін дуршлагқа салып, құрғатыңыз. Жұмыртқа мен ақуызды шайқаңыз, сүт, шөптер мен пиязды қосыңыз. Массаны тұз бен бұрышқа салыңыз. Пешті 220 градусқа дейін қыздырыңыз. Диаметрі 15 см болатын қалыпқа май жағыңыз. Кейінге қалдырылған әдемі жапырақтардың қалың тамырларын кесіп тастаңыз. Пішіннің түбін жапырақтармен салыңыз, сонда олар шетіне ілінеді. Көкөністерді қабаттарға қалыпқа салыңыз. Әр қабатты сүт-жұмыртқа массасымен құйыңыз. Жапырақтарды салманың үстіне ораңыз. Пішінді алюминий фольгамен жабыңыз. Науаны ыстық сумен толтырып, оған қалыпты салыңыз. Пудингті пеште шамамен бір жарым сағат пісіріңіз. Егер су қатты қайнай бастаса, отты 180 градусқа дейін төмендетіңіз. Пішінді пудингпен бірге пештен алыңыз, пішінде 15 минутқа қалдырыңыз. Картоппен бірге қызмет етіңіз.