Суық шошқа етінен жасалған шұжық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жақсылап қайнатыңыз, содан кейін шошқаның бауырын және басқа ұсақ қалдықтарды дереу кесіңіз, олар шошқа кесілген кезде әрқашан қалады. Бауырды суық етіп ұнтақтаңыз да, осында араластырыңыз. Содан кейін дәміне қарай бірнеше грамм шошқа майын, 6 майдалап туралған пиязды, 2 ас қасық қалың пісірілген сұлы майын, бұрыш, имбирь және тұзды салыңыз. Мұның бәрін жақсылап араластырыңыз, тым тығыз емес ішектерді толтырыңыз, содан кейін оларды суық сумен құйыңыз, отқа қойыңыз және бір сағат қайнатыңыз. Осы уақыттан кейін екі тақтаның арасына ауыр заттың астына қойыңыз. Оларды суға салмас бұрын, инемен бірнеше жерден тесіңіз, бұл барлық шұжықтар қайнатылған кезде жасалады.