Болгар стиліндегі қой етінен жасалған бұқтырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500-700 гр. - қой еті, 10 пияз, 1 түйір сарымсақ, 2 сарысы, 1-2 ас қасық. қасық ұн, 1 стакан йогурт, 1 толық шай қасық май немесе маргарин, 1 шай қасық қызыл бұрыш, 1/2 лимон шырыны, 2 лавр жапырағы, 6 бұршақ қара бұрыш, ақжелкен, аскөк, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Үлкен кесектерге кесілген етті қайнаған суы бар кастрюльге салыңыз (барлық етті жабу керек), бұрыш бұршақтары мен лавр жапырағын қосыңыз. Баяу отта қайнатыңыз. Көп ұзамай пиязды қосыңыз. Суды жартылай қайнатуға рұқсат етіңіз. Сорпаны сүзіп алыңыз. Салқындатылған сорпаның аз мөлшерінде ұнды ерітіп, йогурт қосып, бәрін жақсылап шайқаңыз. Оны қайнатыңыз, ет пен пиязды қосыңыз. Оттан алыңыз, сәл салқындатыңыз. Қызмет көрсетер алдында бұқтыруды сарысы қосылған лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Барлығын бұрыш пен тұз қосылған маймен араластырыңыз. Ақжелкен мен аскөкті ұсақтап турап, бұқтырылған тағамға себіңіз. Бұқтырылған тағамды ыстық күйінде беріңіз.