Қамырға қуырылған балық - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамырды (қамырды) дайындау үшін* ұнды сүтпен сұйылтады, тұз қосып жақсылап араластырады. Шикі жұмыртқаның ағын үлпілдек көбікке ұрып, қамырмен ақырын араластырады. Ұсақ балықтар тазартылады, ішектері тазартылады, жуылады, кептіріледі, тұздалады, қамырға батырылады, үгітілген ақ нанға себіледі және көп мөлшерде қыздырылған майға қуырылады. Үлкенірек балықтар да қуырылады және қуырылады. Терісі мен шеміршегі жоқ бекіре тұқымдас балықтарды үлкен кесектерге қайнатады, салқындатады, жіңішке етіп турайды, қамырға батырады және майға батырады. Нәзік шикі балықты терісі мен сүйегі жоқ филе етіп турап, жіңішке етіп турап, қамырға батырып, қуырады. Томат тұздығы немесе тұзды ерітінді бөлек беріледі. * Қамыр қамырдың бір түрі деп аталады, оған котлеттер, шикі балық кесектері, алма тілімдері, күріш крокеттері және жұмыртқалар батырылады. Ол әртүрлі тәсілдермен дайындалады: 1. 1 кесе ұн, 1/2 ас қасық. өсімдік майының қасықтары, тұз. Барлығын бір стақан сумен немесе сырамен сұйылтыңыз, 2 шайқалған ақуызды салыңыз. 2. 1 стакан ұнды 5 сарысы мен тұзбен, 6 ас қасықпен араластырыңыз. қасық кілегей, сүт немесе қаймақ және 5 шайқалған ақуыз. 3. 5 ас қасық. ас қасық ұн, 3 ас қасық. қасық май, 1/2 лимоннан алынған шырын, 2 жұмыртқа. Белки шайқаңыз, соңғысын салыңыз.