Чорба-топчета сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 70 гр. - туралған ет және тартылған ет (араластырыңыз). 30 гр. - күріш. Ақжелкен шоғыры, 2 жұмыртқа, 25 гр. май немесе маргарин, 50 гр. ұн, 60 гр. йогурт, 3/4 л. су, 50 гр. пияз, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Етті майдалап туралған пияздың аз мөлшерімен, ақжелкеннің бір бөлігімен және бір ақуызбен жақсылап араластырыңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Массадан кішкене тұшпара шарларын дайындаңыз және оларды ұнға ораңыз. Суға пияз, ақжелкен, тұз салыңыз. Суды қайнатыңыз және оған тұшпараны салыңыз. 30 мил бұршақ пісіріңіз. Күрішті қосып, тағы 10 минут пісіріңіз. Осы уақытта йогуртты, сарысын және ұнды аздап салқындатылған сорпамен араластырып, сорпаның қалған бөлігімен кастрюльге құйып, тағы бірнеше минут пісіруді жалғастырыңыз. Дәміне қарай бұрыш қосып, сорпаны маймен дәмдеңіз.