Болгар асханалық бұрышы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұрыш 1 кг, май өседі. 4 ас қасық. қасықтар, сарымсақ 1 бас, дәміне қарай тұз, бұрыш, сірке суы 3% 3 ас қасық. қасықтар, су 1/2 кесе.
Сипаттамасы Бұрышты шайыңыз, өсімдік майымен майланған пісірме табаққа салыңыз, ыстық пешке салыңыз, екі жағынан пісіріңіз, салқындатыңыз және пленканы алыңыз (жоғарғы пісірілген қабық). Содан кейін аскөк, су, өсімдік майы, тұз, бұрыш және майдалап туралған сарымсақтан тұратын таңғышты дайындаңыз. Дайын бұрышты құйрығын жоғары қаратып, терең салат ыдысына салыңыз да, қақпақпен жабыңыз, 5-6 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін ыдысқа жайып, шөптерге себіңіз.