Шалғаммен қуырылған үйрек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы орташа үйрек, сары май 50 г, репа 8 тамыр, пияз көшеті, стақан, балдыркөк, дәмдеуіштер, дәміне қарай тұз. Үйректі қаз сияқты пеште қуырыңыз. Ұшаны кесектерге бөліп, кастрюльге (табаға) салыңыз. Пияз көшеттерінің бастары мен тілімдерге кесілген шалқанды сары майға қуырып, үйрекпен бірге кастрюльге салыңыз. Үйректі қуырғаннан кейін алынған шырынмен жабыңыз, майдалап туралған балдыркөк шөптерін, дәмдеуіштерді қосыңыз, кастрюльді қақпақпен жабыңыз және алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. Барлық өнімдер дайын болғанға дейін қайнатыңыз (20 -25 мин). Үстелге кәстрөлде, дәмдеуіштердің бір шоғырын алып тастағаннан кейін немесе май құйып, табаққа салыңыз.