Алхоры қосылған бұршақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 100 г бұршақ, 100 г қара өрік, 5 г қант, 25 г пияз, 30 г бидай наны, 20 г сары май, тұз.
Сипаттамасы Ақ немесе қызыл бұршақты пісірілгенге дейін пісіріп, сорпаны төгіп тастаңыз. Жаңа өріктерді ыдысқа салыңыз, бұршақтың қайнатпасының аз мөлшерін құйыңыз, ыдыстарды қақпақпен жауып, пісіріңіз. Дайын өріктерді електен сүртіңіз, сары маймен қайнатылған майдалап туралған пиязды, аздап қант пен тұзды қосыңыз (дәміне қарай). Өрік пюресі мен қайнатылған бұршақты біріктіріп, 8 - 10 минут қайнатыңыз. Кішкене терең табаққа салынған ыстық бұршақтарға бидай нанынан жасалған крутондарды майға қуырылған 8 - 10 мм өлшемді текшелер түрінде салыңыз. Бұршақтардың үстіне крутондардың орнына бидай немесе жүгері үлпектерін де қоюға болады.