Цимес
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 кесе қара немесе бұршақ бұршақ, 2 бас пияз, 2 шай қасық томат пастасы немесе томат шырыны, лавр жапырағы, тұз, қант, қара бұрыш, ұн.
Сипаттамасы Бұршақтарды сұрыптаңыз, жуыңыз және суық сумен жабыңыз. Үш сағаттан кейін пісіруді қойыңыз, бірақ тұзсыз. Пиязды жарты сақинаға кесіңіз, өсімдік майына қасық ұнмен қуырыңыз, бұршақ қайнатпасымен және томат пастасымен сұйылтыңыз. Алынған тұздықты қант, тұз, қара бұрыш және лавр жапырағымен дәмдеңіз (дәміне қарай пропорциялар). Алынған тұздықпен қайнатылған бұршақты құйыңыз, қажет болған жағдайда бұршақ сорпасын қосыңыз. Бұршақтарды тұздықпен қайнатыңыз (жақсырақ қазанда) 30 минут. Циместі дайындауды (бұқтыруды) аяқтамас бұрын майдалап туралған жаңғақ қосыңыз. PS Араққа арналған ыстық тағамдар сияқты керемет.