Итальян тілінде толтырылған шампиньондар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ірі саңырауқұлақтарды таңдап, жуыңыз. Қақпақтарды аяқтардан бөліп алыңыз. Сарымсақты тазалаңыз, майдалап тураңыз (сарымсақты пресс арқылы өткізбеу өте маңызды, атап айтқанда, мүмкіндігінше ұсақтап тураңыз). Саңырауқұлақтардың аяқтарын ұсақтап тураңыз. Алдымен сарымсақты (қызарғанша), содан кейін туралған аяқтарды ыстық, тазартылмаған зәйтүн майына (жасылға) қуырыңыз. Пештен алыңыз және салқындатыңыз. Сонымен қатар, ірімшікті үккіштен өткізіңіз, ең жақсысы сулугуни. Ірімшікті жұмыртқамен араластырыңыз, сарымсақпен бірге қуырылған саңырауқұлақтарды қосыңыз. Нанның үгіндісін құйыңыз. Егер қоспасы тым қалың болып шықса (ол қалың болуы керек, бірақ әлі де қатты тас емес), сүт қосыңыз (немесе одан да жақсы, құрғақ ақ шарап). Қара бұрыш, розмарин, насыбайгүл, орегано және балдыркөкпен дәмдеңіз (кептірілген дәмдеуіштерді қолданған дұрыс). Тұз сізге әрең қажет болады, өйткені сұлуғұни жеткілікті тұздалған ірімшік. Саңырауқұлақтардың қақпақтарын осы қоспамен толтырыңыз, оларды зәйтүн майымен майланған отқа төзімді терең табаққа салыңыз, бәрін ақ шараппен молынан тамызыңыз да, 200-ге дейін қыздырылған пешке салыңыз?Б. Шарапты мезгіл-мезгіл құйып, шамамен 30-40 минут пісіріңіз. Ыстық та, суық та кез келген түрде жеуге болады. Тәжірибе, алайда, суықта жеуге болатын басқа ештеңе жоқ екенін көрсетеді. саңырауқұлақтар - 1 кг. сарымсақ - 4-7 ірі қалампыр зәйтүн майы - 3-4 ас қасық. л сулугуни - бастың шамамен 1/3 бөлігі нан үгіндісі - 3-4 ас қасық. л құрғақ ақ шарап дәмдеуіштері