Саңырауқұлақтармен толтырылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картопты аршып, ұзынынан екі бөлікке кесіңіз. Жарты саусақтың қабырғасының қалыңдығы бар шыныаяқ тәрізді нәрсе - саусақты алу үшін әрбір жартыдан жарты сақинаны алып тастаңыз. Қалыпты тұздалған суда дерлік дайын болғанға дейін қайнатыңыз және қуысты жоғары қаратып пісірме табаққа салыңыз. Шикі саңырауқұлақтарды (шампиньондар, порчини саңырауқұлақтары немесе шантереллалар) өте ұсақ емес етіп турап, күнбағыс немесе жүгері майына (бірақ соя немесе зәйтүн майына емес) мезгіл-мезгіл араластыра отырып, жоғары отта 15-20 минут қуырыңыз. майдалап туралған пияз және басылған сарымсақпен бірге. Өртті азайтыңыз, шарап пен кілегей құйыңыз, жаңғақ қосыңыз (ұсақталған мускат жаңғағы және / немесе қарағай жаңғағы жақсы жұмыс істейді), тұз, аздап бұрыш қосып, қақпағын жауып, 10-15 минут қайнатыңыз. Бұқтыру процесі аяқталғанға дейін 5 минут бұрын шамамен жарты кесе үгітілген швейцариялық ірімшікті қосыңыз. Швейцария болмаған жағдайда кез келген басқа сары қатты ірімшікті ауыстыруға болады. Алынған сәл қалыңдатылған таңғышты картопқа ақырын жайыңыз, сонда ол "слайдпен" шығады, үстіне үгітілген ірімшікті қалың себіңіз және ыстық пеште шамамен 10 минут пісіріңіз. Ыстық түрде қызмет етіңіз, ақ шарап пен жағымды әңгімелер кезінде рахаттанып тамақтаныңыз. шикі саңырауқұлақтар 500 г. қою қаймақ (30% және одан жоғары) 500 мл. асханалық ақ шарап 100 мл. жаңғақ ірімшігі 100-150 г. картоп 5-6 дана. орташа (әйел жұдырықшасымен) сарымсақ 2 түйір хош иісті ұнтақталған бұрыш тұз пияз 1 дана. (үлкен)