Тауықтың төс етінен жасалған орамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Екі адамға: 2 тауықтың төс еті, 1 дана. пияз, 4 түйме саңырауқұлағы, 200 г кілегей, 100 г жаңғақ, 100 г ірімшік.
Сипаттамасы Шампиньондарды аздап тұздалған суға қайнатыңыз. Пиязды ұсақтап турап, зәйтүн майына қуырыңыз. Ірімшікті ірі үккіште үккіштен өткізіп, жаңғақтармен араластырыңыз. Тауықты мұздай сумен шайып, зығыр майлықпен кептіріп, үстелдің пішінін алатындай етіп "ұрып" алу керек. Содан кейін, тауықтың үстіне пияз мен саңырауқұлақтарды салыңыз, оны орамға орап, шеттерін тіс тазалағышпен бекітіңіз. Отқа қойыңыз және қайнағанша күтіңіз. Содан кейін орамдарды ыстық, майланған пісірме табаққа салып, үстіне ірімшік пен жаңғақ себіңіз де, пеште 250 ° C температурада шамамен 15-20 минут пісіріңіз. Егер сіз бұған бір бөтелке ақ шарап қоссаңыз, ол теңдесі жоқ болып шығады! Неше порцияға арналған: 3. Пісіру уақыты 20 мин.