Іштегі күркетауықты жібітіңіз, 200 градусқа дейін қыздырыңыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер күркетауық (немесе оның үлкен аяғы - жейтіндер саны бойынша) - 1 дана. алма (тәтті және қышқыл) - 5-6 дана.
Сипаттамасы тұмшапешті пісіріңіз, күркетауықтың өзінен сәл үлкенірек науаны немесе кішкене науаны дайындаңыз. Құстың ұшасының ішіне төртке кесілген және қабығы аршылған алмаларды қабығына мықтап салып, үстіне карри, тұз және кептірілген сарымсақты (немесе жаңа сығылған) молынан себіңіз. Күркетауықтың артқы жағын бірдей қоспамен (әрине, алмасыз) жабыңыз, құсты науаға кеудесін жоғары қаратып салыңыз. Бірдей дәмдеуіштерді біркелкі себіңіз. Қалған алмаларды қалыңдығы шамамен жарты сантиметр болатын жалпақ кесектерге кесіп, күркетауықтың бүкіл бетін жабыңыз. Қанаттар мен аяқтардың астына бір бөлікті жабыстырыңыз. Жоғарыдан, сөмкеден тікелей майонезді сығып алыңыз, сонда ол алма кесектері арасындағы саңылауларды жабады. Алма мен сарымсақтың, хош иісті бұрыштың, лавр жапырағының қалдықтарын тікелей науаға тастаңыз, сол жерге 1-1,5 см қабатпен су құйыңыз. Тұмшапешке салып, дәстүрлі түрде дайындығын анықтай отырып, шамамен бір жарым сағат пісіріңіз. Қызмет көрсету кезінде "Түкті тізелерді" майлықтарға немесе фольгаға жасыру өте тиімді болып шығады. Суық күркетауық (егер кенеттен бірдеңе қалса) ыстықтан кем емес дәмді болады. Мен оған картопты гарнирге, жақсырақ күрішке немесе көкөністерге (бұршақ, тәтті жүгері, гүлді қырыққабат, сәбіз, жасыл бұршақ және т.б. - кез-келген компанияның мұздатылған көкөністерінің ассортиментінен немесе консервілерінен) ұсынуға кеңес бермеймін. . майонез - 300 г. карри, сарымсақ, тұз, хош иісті бұрыш, лавр жапырағы - дәміне қарай