Көп қабатты ресейлік кулебяка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Дайын қамыр қамырын табақтың ұзындығы бойынша қабатқа жайыңыз, оған кулебяка пісіріледі. Қабаттың ені кем дегенде 20-25 см, қалыңдығы 1 см болуы керек.Жайылған қамырды ұн себілген сүлгіге немесе майлыққа абайлап аударыңыз. Осыдан кейін, тартылған етті келесі тәртіпте салыңыз: алдымен қайнатылған күріш, содан кейін тартылған ет, содан кейін туралған пиязбен туралған туралған жұмыртқа, үстіне - қуырылған саңырауқұлақтар. Фарштың жекелеген компоненттерін жіңішке пісірілген құймақпен ауыстырыңыз. Барлығын қамырдың бір бөлігімен жауып, түбіне дөңгелек етіп қысыңыз. Артық қамырды алып тастап, салқындатқышты сүлгімен майланған параққа немесе пісіру парағына абайлап жіберіңіз, жайғастырыңыз, содан кейін жұмыртқамен майлаңыз, пышақпен шаншып, ыстық (температурасы 260-270 градус) пешке салыңыз. . Содан кейін кулебяка жақсы пісуі үшін температураны 200-220 градусқа дейін төмендетіңіз. Дайын кулебяканы сары маймен майлап, сүлгімен жабыңыз.