Стерлет немесе ақ шарапта қайнатылған басқа балықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг балық, 400 г құрғақ ақ шарап, 50 г сары май, 1/2 лимон, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Стерлетті қайнаған сумен күйдіріңіз, қателерді алып тастаңыз, тазалаңыз, шайыңыз, кастрюльге салыңыз және құрғақ ақ шарапты балықтың 1/3 бөлігін жабатын етіп құйыңыз. Сары май, тұз, туралған лимон қосып, қақпағын жауып, 85-90 ° C температурада жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Желкек тұздығын балықпен бірге беруге болады. Сондай-ақ бекіре, бекіре, бекіре, көксерке, форель дайындауға болады.