Сәбіз қосылған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 200 г сиыр еті (артқы жағы), 120 г сәбіз, 10 г сары май, 1 лимон, 100 г майсыздандырылған сүт, тұз.
Сипаттамасы Сіңірлер мен қабықшалардан тазартылған, майлықпен жуылған және кептірілген ет кесектерін ұрып, тұздап, маймен майланған тефлонмен қапталған табада қуырыңыз. Қуыру маңызды, себебі ақуыз ұйып қалады және осылайша еттің шырындылығы сақталады. Содан кейін ыстық су қосып, қайнатыңыз. Қайнатылған сәбізді електен сүртіңіз, сүт пен лимон шырынын қосыңыз. Етті қыздырылған табақтарға жайып, сәбіз пюресі үстіне құйыңыз. Ұнтақталған хош иісті бұрышпен дәмдеуге және ақжелкенмен безендіруге болады. 1 порция-891 КДж/212 ккал. Б-21,8 г, Ж-10,9 г, У-6 г.