Саңырауқұлақтармен және күрішпен ашыңыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер
Сипаттамасы кептірілген саңырауқұлақтар 200 г, пияз 1 бас, маргарин 2-3 ас қасық, күріш 100 г, тұз, ұнтақталған қара бұрыш. Ашытқыны жылы сүтте ерітіп, ұн қосып, қамыр илейміз. Ол көтерілсін, содан кейін оған 2 сарысы, 2 қасық мас-ла қосып, жақсылап шайқағаннан кейін қамырды қайтадан көтеріңіз. Қамырдан әрқайсысының салмағы шамамен 150 г шарлар жасап, оларды 8-10 минутқа қалдырыңыз. Осы шарлардан дөңгелек торттарды жайып, үстіне салмасын (70-80 г) салып, шеттерін қысып, ортасын ашық қалдырыңыз. Пішінделген ілмектерді маргаринмен майланған пісірме табаққа салыңыз да, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Пирогтарды 210 - 220С температурада пісіріңіз. Пісіргеннен кейін пирогтарды сары маймен майлаңыз. Салманы дайындау үшін: саңырауқұлақтарды қайнатыңыз, дуршлагқа тастаңыз, жақсылап шайыңыз, ет тартқыштан өткізіңіз немесе тураңыз. Пиязды ұсақтап турап, саңырауқұлақтармен бірге 5-7 минут қуырыңыз. Қуырылған саңырауқұлақтарды пиязбен салқындатыңыз, қайнатылған ұсақталған күрішпен, тұзбен, бұрышпен араластырыңыз. Салмасы дайын.